logo

Drumband Marijke 65 jaar jong !

In 2022 vierde drumband Marijke Hoensbroek haar 65-jarig bestaan.

Zeer geslaagd jubileumweekend drumband Marijke Hoensbroek


Drumband Marijke mag met trots terugkijken op een zeer geslaagd jubileumfeest in het weekend van 11 en 12 juni jongstleden.

Wat meer dan een jaar geleden begon met -vooral- voorzichtige plannen omtrent het 65-jarig bestaan van drumband Marijke is achteraf een gouden greep gebleken.


Reünie
Op zaterdagmiddag om 14 uur begon de reünie van oud-leden. Deze werd lekker druk bezocht en menig maal klonk “oh ja” en “weet je nog”. Voor veel oud-leden is zo’n reünie dé gelegenheid om na weer een aantal jaren de vriendjes en vriendinnetjes van vroeger te treffen. En aan het aantal aanwezige oud-leden was af te lezen dat die animo er nog altijd is.

Vervolgens stond het buffet klaar en konden leden, oud-leden en genodigden gezamenlijk een hapje eten. Daarna werden de 5 jubilarissen gehuldigd, die samen maar liefst 125 jaar lid waren. Daan Jansen was 5 jaar lid; Myra en Donnée Schoenmakers waren ieder 10 jaar lid; Johan Heitbrink was 40 jaar lid en Jean Wagemakers was 60 jaar lid.

De zaterdagavond was gereserveerd voor het optreden van Wir Sind Spitze, een top feestband die het ‘dak eraf’ speelde. Een feestje voor en met de buurt.

Frühschoppen
Op zondagmorgen om 11 uur begon het Frühschoppen dat muzikaal omlijst werd -net zoals de rest van de dag trouwens- door het 2-persoonsorkest Hurricane2.

En vanaf 13 uur was dan het woord aan de muziekverenigingen, die zich alvast muzikaal kwamen aanmelden voor de jubileumoptocht.

Optocht
Maar liefst 17 muziekverenigingen hadden zich aangemeld voor de jubileumoptocht, waarvan slechts 2 verenigingen zich moesten afmelden. Vanaf half drie trok de optocht door de straten van Lotbroek. En dat ging niet onopgemerkt voorbij. Aan de publieke belangstelling te zien waren de eerdere publicaties over het jubileumfeest niet voor niks geweest. Het publiek genoot! En dat deden de deelnemende muziekkorpsen ook.

Prijsuitreiking
Tijdens de prijsuitreiking na de optocht mocht wethouder Jordy Clemens aan Klaroenkorps Amicitia Banholt de Publieksprijs uitreiken, die overigens beschikbaar gesteld was door de gemeente Heerlen. En daarmee kwam aan een enerverend, maar zeer mooi weekend een einde.

Complimenten
Van veel kanten kwamen complimenten; of het nou was over de aankleding van Ons Trefcentrum of over de feestavond met een een topband als Wir Sind Spitze, die ook nog eens voor iedereen gratis toegankelijk was. Of het was over de reünie, waar veel oud-leden weer eens konden bijpraten of de optocht met een mooi deelnemersveld van zeer verschillende muziekverenigingen, die zowel door het publiek (‘waar zie je zowat nog?’) als door de muzikanten (‘hèhè, eindelijk mogen we weer eens’) zeer gewaardeerd werd.

Dankjewel
En drumband Marijke zegt ‘dankjewel’ tegen de bewoners aan de optochtroute. Op een enkeling na had iedereen moeite gedaan om zijn auto dusdanig te parkeren, dat de muziekkorpsen makkelijk konden passeren.

Drumband Marijke kijkt tevreden en met een goed gevoel terug op een zeer geslaagd jubileumfeest. Dus… op naar het volgende lustrumfeest over 5 jaar.

Om dat weer te kunnen bekostigen zal de drumband wederom een paar rommelmarkten mogen organiseren, zodat de financiën voor zo’n feest ook voorhanden zijn.